CMS DemositeOltalom Klub


Budapest VI. ker., Szófia u. 23.

(Pincehelyiség, piros ajtó, utcáról nyílik)

 

Jelenleg szünetel a Klub.

(Ingyenes)

 

Várunk mindenkit, aki szeretne őszintén beszélgetni.

 

Egy meghitt sziget, míg odakint mások túl nagy csendben vagy túl nagy zajban rohangálnak. Ha rossz kedved van, ha beszélgetnél vagy csak mesélnél,

ha küzdesz (akár te, akár szeretteid) valamilyen függéssel: legyen az alkohol, drog, játék, tévé, házastárs, testvér, internet, gyógyszerek, regények, türelmetlenség stb.

 Ha küzdesz, és szabadulni szeretnél.

Várunk!

Rohan a világ.

Mi pedig leülünk és beszélgetünk.

Egy sziget, a béke szigete -- minden szerdán 18 órától.

Hogy mi különböztet meg minket azoktól, akik közben kint rohannak?

Semmi. Csak mi nem akarunk folyton rohanni.

Megállunk, hogy átgondoljuk a dolgainkat.

Nem tanácsoljuk egymást, nem oktatjuk ki egymást,

nem teszünk megjegyzéseket egymás történeteire.

Szeretettel meghallgatunk mindenkit, és átgondoljuk

mások gondolatai nyomán a saját problémáinkat.

 

A Névtelen Szeretethiányosok klubja

Várunk szeretettel!

 

-----------------------------------------------

 

Oltalom Klub

Önismereti (sajátélmény) csoport függőknek, azaz mindnyájunknak :)


Közös vállalásaink (Szabályzat)

 

J Beszélgetéseink alatt nem tanácsoljuk egymást, nem reagálunk megjegyzéssel egymás történeteire.

 

J Mások tapasztalataira nem véleménnyel reagálunk, hanem saját történettel, de nem csatlakozunk az elhangzottakhoz, hanem csak kitesszük a történetünket a virtuális közös asztalra, és aki számára az segítséget jelent, az elveszi onnan magának, és gondolkozik róla. Minden tapasztalatunkat minden résztvevőnek meséljük, nem az előző megszólalókhoz csatlakozva.

 

J Mindannyian KIZÁRÓLAG saját gondolatainkat, saját történeteinket meséljük el -- ezzel járulunk hozzá mások önmagukról való gondolkodásához. Mindig magunkról beszélünk, egyes szám első személyben fogalmazva (Én...). Nem mások tetteiről és nem általában az "emberek"ről. A Klub célja, hogy jobban megtanuljunk szeretettel cselekedni és szeretettel gondolkodni.

 

J Mindenki maga dönt arról, mikor és mit szól hozzá a témához. Ha csendben szeretnénk maradni, az is részvételnek számít, hiszen így is tudunk tanulni másoktól. Nem teszünk fel kérdéseket sem a csoportnak, sem egyvalakinek. Mindenki annyit mesél el, amennyit jónak lát, mindenki azt meséli el, ami önmagától eszébe jut a kezdő témáról.

 

J Szeretettel meghallgatunk mindenkit, és figyelünk arra, hogy szóhoz tudjon jutni, aki beszélni szeretne, hogy mindenkire maradjon idő.

 

J Minden alkalom elején egyszer érdemes elmondanunk keresztnevünket, hogy könnyebben meg tudjuk egymás nevét jegyezni.

 

J Nem beszélünk politikáról, egyházakról. Maximálisan tiszteletben tartjuk mások hitét, világnézetét, vallásos meggyőződését.

 

J A csoportban elhangzottakat csoporttitokként kezeljük. Egymás történeteit senkinek nem meséljük el, név nélkül sem, közvetlen hozzátartozóinknak, barátainknak sem.

 

J Ezek betartását a beszélgetések zökkenőmentessége, a békesség megőrzése, és a hangulati sérülések megelőzése miatt önként vállaljuk, hogy senki ne érezze, hogy tanácsot kapott, hogy meg lett ítélve az, amit mondott, hiszen mindnyájan csak egy történet egy szeletét meséljük el, és sosem láthatjuk sem a teljes történetet, sem nem látunk a másik ember szívébe.

 

"Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!

A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!

Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.

És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat

a Krisztus Jézusban.

Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret,

ezekről gondolkodjatok!"   (Fil 4:4-8)

--------------------------------

18 órától 19.30-ig sajátélménycsoport, azaz mindenki magáról beszél, senki nem ad tanácsot.
Utána szerény közös vacsora.
A sajátélménycsoport egy bibliai igehely felolvasásával kezdődik. Ez adja az alaptémát. Nem Biblia-kör! Nem a Bibliáról beszélünk, hanem a témával kapcsolatos saját élményeinkről. Hívők és nem hívők is járnak. A létszám változó: 5-12 fő. Minden életkor jelen van. Tegeződünk.
Alapítva: 2007. december elején.

 


CC-GNU GPL
This software is licensed under the CC-GNU GPL.